top of page

Wat is jouw droomberoep?

Je zou het bijna vergeten in alle hectiek van de dag maar als kind hadden we grote en kleine dromen en zijn die uitgekomen?


Als kind zag ik mijzelf als een groot stamhoofd(Atoli, bossen) bij de indianen. Ik woonde bij de Grote Meren nabij de grens van de Verenigde Staten en Canada. Ik zorgde goed voor mijn Sioux stam en sprak het Sioux dialect. Ik was gelijk medicijnman en vond geneeskrachtige planten in de natuur. We waren een vreedzaam volk en hielpen anderen. Mijn paard was Mustang en mijn vrouw Aiyana, eeuwige bloesem) De bossen waren mijn (t)huis.


Op de HTS voelde ik mij al niet thuis in de techniek. Ik wilde net als Grietje mensen blij maken en helpen. Ik nam op mijn 26e ontslag bij een groothandelsmaatschappij. Ik was daar medewerker in de binnendienst sales. Een interessant beroep maar niet voor mij. Even werkte ik in de beveiligingsinstallaties en kwam in dure huizen terecht in Wassenaar. Ik was dagen met een project bezig omdat ik uren met de eigenaren in gesprek was. Mijn werkgever zag dat ik hier niet gelukkig van werd en gaf aan dat ik beter met mensen kon gaan werken. Ik begon als vrijwilliger helemaal onderop in een zorginstelling in Den Haag. Een prachtig huis , tevreden bewoners en deskundige hulpverleners. Een schat van een directrice. Zo hoorde een zorginstelling te zijn. Ik leerde er veel. Van het wassen van mensen tot aan wondverzorging, afleggen en het werken in de schoonmaak en keuken. Natuurlijk wilde ik meer en deed studies op HBO niveau. Werkte in vele zorginstellingen en uiteindelijk mijn eigen zorginstelling voor mensen met dementie. Het huis in Den Haag is afgebroken....


Op 1 november jl. heb ik mijn zorginstelling verkocht en om samen met Grietje van der Heide mensen blij te maken. We geven Events om de talenten van medewerkers in de zorg te zoeken. Zoeken naar de mooie positieve verhalen in de zorg en in het bedrijfsleven. We zeggen steeds "iedereen krijgt met zorg te maken". We ontmoeten mensen op de werkvloer en bestuurders van grote en kleine instellingen en gaan met hun in gesprek. Tevens komen we bij diverse bedrijven. Uiteindelijk willen we een magazine maken met positieve verhalen.


Toch blijft mijn droom prikken. Ik hoorde Grietje ooit een keer zeggen dat zij gedroomd had van een indianenstam waar zij getrouwd was met een stamhoofd. Hij noemde haar Aiyana!

Ik ben stiekem mijn koffers al aan het pakken. Grietje weet nog van niets maar de Grote Meren trekken. Zou mijn droom dan toch waar worden???????


Heeft u een kinderdroom en wat is daar van uitgekomen??


Kunnen Grietje en ik u helpen met uw droom?


Wij helpen u graag met het uitkomen van uw gekoesterde kinderdroom. Stuur een berichtje op onze website en wij denken met u mee. Iedere droom kan namelijk uitkomen.


Wij horen van u!61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Just Kim

Commentaires


bottom of page