top of page

Bewegen prikkelt het brein
Mem heeft dementie en woont in een kleinschalige woonvorm.


Wat is het eerste waar u aan dacht? Tijdens onze ontdekkingsreis Floris V kwamen we in Woerden bij een ontzettend mooi kasteel. Hier wonen mensen met een beperking (dit vind ik nog steeds een naar woord, ik zou liever zeggen mensen met een uitdaging). Daar vertelde ik dat mijn moeder dement was en een jongevrouw zei: "oei dat zal wel heel moeilijk voor je zijn."

Eingelijk niet, nee en ik legde uit dat er nog heel veel wel kan en dat we juist mooie momenten maken.


Zo beweegt Mem tamelijk veel, hierdoor vertraagd haar dementie. Ook geeft dit haar een beter gevoel en kan ze haar stress kwijt. Bewegen en hierbij ook nog buiten in de natuur zijn heeft ontzettend veel voordelen voor het welzijn van iemand. Dit geldt niet alleen voor iemand met dementie.


Deze filmpjes van Mem zijn ontzettend goed te gebruiken als leermiddel voor zorgmedewerkers om na te denken over hoe ze de bewoners vitaal en fit kunnen houden. Wat zou het effect kunnen zijn?


In dit filmpje laat Mem goed zien dat er met haar coördinatie niets mis is en dat ik me beter moet gaan focussen. Tja, 2 dingen gelijk doen kan ik gewoon ook helemaal niet. Klik hieronder voor het filmpje met Mem.Nog meer voorbeelden en inspiraties kunt u vinden in ons JG Magazine dat op het punt staat om uit te komen. Nieuwsgierig wat u kunt doen voor meer levensgeluk?

Schrijf u in op de interesselijst via deze link https://www.jangrietje.nl/jgmagazine

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page