top of page

Dementie, Onthoud de mooie momenten

Ik kreeg het er koud van!!!


"Hier is Bear Janneman hoe vind u hem?"


Ze reageerde vrijwel niet. Haar gezicht strak en haar ogen keken langs mij heen. Vrijwel geen reactie met haar handen. Zo zat zij een hele tijd aan de tafel. In zichzelf gekeerd. De dementie leek behoorlijk vat op haar. Haar mimiek leek gesloten.


Bear Janneman zat voor haar op tafel. Zij leek hem eerst niet te zien. "Ik ben bear Janneman, ik ben een hele lieve bear..." Haar houding veranderde. Zoekend gingen de handen naar het kleine beartje. De mooie vrouw begon met haar magere handen te onderzoeken. De bear viel om en ineens leek zij even uit haar isolement te kruipen. Vanaf dat moment leek haar mimiek te veranderen . Ze drukte op de buik en "ik ben bear Janneman, ik ben een hele lieve bear..." Haar hand zocht mijn hand en hield mij vast. Een glimlach kwam te voorschijn. Een ontroerend en emotioneel moment. Een rilling ging door mij heen.........


Wat kan een #membear allemaal teweeg kan brengen.


Dat zijn de prachtige momenten in de zorg. Een kleine verandering met grote gevolgen.


32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

"Pas dan kan je goed leven"

Mem wordt al blij van het 2e nummer van ons JG Magazine. Door haar dementie verliest ze beetje bij beetje de woorden en de betekenis van alle woorden. Toch lukt het haar nog om teksten voor te lezen.

Comentários


bottom of page