top of page

Even weer plezierEen barre tocht!!!!!


"ik heb duidelijk mijn grens aangegeven"


Een inspiratiesessie "even weer plezier" en ga je eigen schatkist van geluk vullen werd een helse tocht.

Grietje van der Heide 🌻gaf Anne Vrieze de vrije teugels en zij koos het moeilijkste pad wat er in Nederland te vinden is. Dwars door hoge zandduinen, struikgewas, een gevoelstemperatuur voor mij van -10 en een mist waarbij we elkaar soms moeten vasthouden om te weten waar we waren.


Een zandhelling van bijna 90 % vergelijkbaar met een gedeelte van de Mount Everest gaf de nekslag en de groepen werden hier in tweeën gesplits. Anne viel steeds terug en ik hielp haar het laatste stukje. Daarna een richel met een steile afgrond die mij deed huiveren. Gelukkig kreeg ik steun en Anne loodste mij erdoorheen.


Natasja Gundelach was slim en had dit allang bekeken. Ze koos voor zichzelf en stelde een duidelijke grens. Een omweg van kilometers had zij er voor over. Grietje kon de controle loslaten en liet het allemaal gebeuren. Zij bracht wel de tweede groep weer veilig aan de vertrouwde zee.


Diana Karrenbeld liep te springen en vloog overal met gemak tegenop. Door haar hadden we het warm gekregen want zij voelde zich het zonnetje. Diana gooide een steen in de zee waar al haar zorgen van de afgelopen jaren in zat. Later hoorde we dat ze de golf in Engeland hadden gezien. Zo hard had zij in het water gegooid. Bij het verlaten van het strand vond zij een prachtige nieuwe fonkelende steen waarin een hele mooie nieuwe wereld zat verscholen. Al haar zorgen verdwenen als sneeuw voor de zon en het was een nieuw begin.


Bij thuiskomst was iedereen heeeeel voldaan en maakte we heeeel veeel plezier en konden terug zien op een prachtige ochtend. Een heerlijke lunch en een prachtig lied met "Ik ben dankbaar, ik ben dankbaar" wat Natasja geschreven had.


Samendoen, gebondenheid, blijdschap, verhalen en vrijheid waren de woorden die hier genoemd werden van deze dag


Ik wil deze 1e groep ontzettend bedanken. Het was een zeer leerzame barre tocht met heel veel plezier en allemaal kregen wij er heel veel energie van, nieuwe inzichting en is de verbinding gelegd.


Op zaterdag 12 februari staat een nieuwe "Even weer plezier"op het programma.


U kunt zich via onze website Jangrietje aanmelden of via een Pb. Ik kan u nu al verzekeren dat het een onvergetelijke bijeenkomst wordt.


35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page