top of page

Gemeentehuis, museum en Zorg


Fruitbomen en de Maas en Waal, hier waren we nog niet eerder geweest. Helaas was de bloesem al verdwenen. Een gemeentehuis in Andelst en een museum voor verpleging en verzorging in Zetten. Nu twee prachtige woonzorgvoorzieningen voor mensen met dementie opgezet door Jan Vlasblom. We waren hier te gast.


Oranje vlaggetjes bij de ingang en we voelde ons koning en koningin. Een zorgverleenster liep net naar buiten met een man in de rolstoel. Jan stond erbij en ontving ons hartelijk. "kijk dit is persoonlijke verzorging. Deuren zijn hier allemaal open" In 2019 had ik al contact met hem op Linkedln. Hij wilde mijn woonzorgvoorziening bezoeken om te leren hoe ik het deed. helaas kwamen er allemaal dingen tussen en mijn woonzorgvoorziening verkocht. Zodoende togen we gistermorgen naar de Betuwe.


We waren verrukt over hoe het er binnen uitzag. Mooie grote ruimtes en indrukwekkende gangen. Dorien van Put de zorgmanager kwam erbij. Zij loopt alweer een paar jaar mee en was in Zetten begonnen. We kregen een mooie rondleiding door een indrukwekkend gebouw. Met zorg ingericht en het voelde allemaal heel huiselijk ondanks dat het heel groot is. In de huiskamers spraken we mensen aan en vroegen naar hun dromen en wensen. Een vrouw die ik aansprak vond het prettig om te wonenen en wilde hier nog heel lang zijn.


In Zetten kwam een man naar buiten om onze Snoek te bewonderen. Ik liet hem plaats nemen en hele verhalen kwamen los. Foto's werden gemaakt en hij voelde zich trots. Ik beloofde dat bij een volgend bezoekje hij een eindje mee mocht rijden. Graag nam hij het aanbod aan. Wederom een prachtig gebouw en veel oude stijl elementen.


Even kwam aan bod dat de afgelopen twee jaar best hun inpact hadden gehad. Voor eigenaar en leidingevende is nu wel de rust weer gekomen maar het zijn zware tijden geweest.


Jan en Dorien een woonzorgvoorziening waar jullie trots op mogen zijn.

Jan had de wens dat de zorg verder mag verbeteren en 'meer persoonlijk' worden. Jullie zijn al goed op weg en we helpen er graag bij om dit uit te laten komen.

JanGrietje komen graag een keer terug om nog meer zorgverleners en bewoners in 't zonnetje te zetten. Laten we kijken hoe we dit gaan regelen!


We zijn onder de indruk!


Op de terugweg maakte we prachtige en leuke foto's aan de Maas.83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page