top of page

In de kano door Zweden bij -7°C


Healthy eating, active lifestyles and community involvement ( gezond eten, actieve levensstijl, betrokkenheid gemeenschap) Dit is de Bleuzone die wij vinden in Zweden. Het zou voor mensen met dementie kunnen helpen om de symptomen te verminderen. Ik zag het in mij eigen zorghuis. Activeren, gezond eten en lieve mensen om je heen het maakt dat je gelukkig voelt. Niet alleen voor mensen met dementie maar eigenlijk geldt dit voor iedereen.


"kamperen en in een kano zitten dat doe ik nooit meer hoor!!!" Ik hoor het mij nog zeggen. Dat waren dingen die ik ooit gedaan had. Gelukkig zijn met kleine dingen is zo belangrijk. Niet alleen 'zie de mens' maar ook zijn omgeving waar hij in leeft en wat hij gedaan heeft. Het leefplezierplan speelt in op de verlangens van mensen en hen de ruimte geven om te doen en de persoon te zijn die ze graag willen zijn. Als je dit in de langdurige zorg als uitgangspunt kiest en als maatstaf voor kwaliteit.


JanGrietje maken de verbinding tussen alle diciplines en leggen een stevig fundament om het leefplezierplan te implementeren. Eigenlijk is het heel eenvoudig en toch complex. Wees jezelf!

Gisteren een prachtige autorit door Zuid Zweden. Van Ramkvilla naar het Lagmanshaga lake bij Isaberg. Het gevoel dat je jaren terug wordt gezet in de tijd. Bijna vergane Oldtimers en trekkers bij een vervallen boerderij. Een hele oude brug. De overblijfselen van een watermolen die gebruikt werd om te zagen en het graan te malen. Ee grote brand in 1960 maakte hier een einde aan. Bij het zien van de foto erbij voel je de kracht van deze mensen. Een stuwmeertje achter de molen en Grietje en ik dachten hetzelfde. Deze loopt zo leeg en waar komt het water dan vandaan.


Aankomen bij het volgende rode huisje met een tafel voor het raam en uitzicht over het meer. Een vlonder en een boot aan de kant. Uitzicht over bossen, meer en heel stil. Het maakt onze droom en wens helemaal af. Dit maakt weer eens duidelijk dat iedereen zijn droom of wens uit kan laten komen. Natuurlijk hoeven dit geen grote dingen te zijn. Juist genieten van het kleine maakt een mens zo gelukkig.


Een uitdaging om in de kano te stappen. Vanmorgen was het -11.6 graden. Het meer bijna bevroren en mist steeg op vanuit het water. Een onbeschrijvelijke ervaring. Geen uitrusting bij je hebben om op de Noordpool te verblijven. Juist dat maakt het spannend en uniek. De uitdaging zoeken.

JanGrietje staan klaar om u als instelling of als leidingevende te helpen om de basis mee te geven aan u en uw medewerkers om met het leefplezierplan te gaan werken. Verbinding leggen en een sterk fundament te bouwen. Een mooie uitdaging en een prachtige ontdekking. Geluk zit in de kleine dingen en lijkt zeer complex. Uiteindelijk is het niet zo moeilijk. Iedereen kan het als je de motivatie hebt en gesteund wordt. Uw zorgvrager zal dankbaar zijn.


Neem zo snel mogelijk contact op info@jangrietje.nl en u hoort van ons! Waarom zou je wachten. Een wens of droom kan waarheid worden.


Brrrrrrrrr......wat is het koud!!!!!!

73 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Коментарі


bottom of page