top of page

Leefplezier leidt tot werkplezier"Bewoner zien als mens met een eigen verhaal en daar echt aandacht voor hebben"


Wij Grietje van de Heide en ik waren aanwezig bij het leefpleziercongres in Arnhem afgelopen dinsdag 10 mei 2022. We waren hiervan al op de hoogte gebracht tijdens onze Floris V route toen we in de 'Vossenberg' bleven logeren. Een woonzorgcentrum in Kaatsheuvel en onderdeel van de zorggroep Elde Maasduinen. In de stuurgroep zat namelijk Angela Rokven concerndirecteur Wonen Welzijn & Zorg bij deze zorggroep. Locatie Vita in Rijen had namelijk meegedaan in het onderzoek dat onder begeleiding van Leyden Academy on Vitality and Ageing was verricht. Natuurlijk waren wij benieuwd naar deze ontwikkeling.


Wij spraken Prof. dr. Tineke A. Abma, Executive director Leijden Academy on Vitality and Ageing. We moesten haar de groeten doen van Sofia Kjellström Professor at Jönköping University. Heel toevallig sliepen we in haar vakantiewoning in Zweden enkele weken geleden. We hadden een heel gesprek met haar wat uiteindelijk resulteerde in een bezoek aan de universiteit om kennis te maken met het 'Estherproject' .


In Muiden hadden wij al een beetje kennis gemaakt met het leefplezierplan bij 'wonen bij september' toen we daar logeerden. We zagen medewerkers die een prettige relatie aangingen met de bewoner, zijn naasten en collega's. Een Moodboard oftewel Doodle board deed ons een kijkje geven in het leven van een bewoner. Familie die zich thuisvoelde en af en toe meehielp.


Het zal wennen en een hele omslag zijn voor de zorgmedewerkers maar uiteindelijk levert het werkplezier op. In mijn zorghuis werkte wij al volgens het leefplezierplan. En werkplezier op de vloer geeft minder stress, lager ziekteverzuim en een betere kwaliteit voor de bewoner.


Dank Tineke voor het mooie gesprek en we hopen een aandeel te kunnen leveren in het implementeren van dit mooie plan.


Voor informatie om op de interesselijst te komen zie;
9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page