top of page

Mem zo kwetsbaar?Mensen met dementie zijn ook mensen die lachen en plezier kunnen maken en humor hebben, maar ze zijn ook kwetsbaar. Net als ik.


Deze dag hebben we Mem weer opgehaald. Ze zag de DS en keek me aan en zei: "mag ik weer mee?" Jaaaaa je gaat weer mee. Het is altijd gezellig als ze bij ons is.

Ze weet de weg precies en ze is verrast als ze onze kat weer ziet.

Even weg uit de woonzorgvoorziening en ze komt helemaal tot rust. Hier kan ze zichzelf zijn en we zien haar glimlachen, meehelpen en heerlijk eten.


Na de lunch dut ze even in, ik leg een arm om haar heen en ze ligt met haar hoofd tegen mij aan. Zo voelt ze kwetsbaar aan, ze wordt steeds dunner, haar handen rimpelig en haar benen vol met spataderen wat ze vreselijk lelijk vindt.

De tranen in mijn ogen komen te voorschijn. Ik voel verdriet om de mensonterende situaties die ze soms door moet maken, maar tegelijkertijd voel ik ook dankbaarheid dat ik haar hier in mijn armen heb, dat ik haar mag knuffelen en dat ik tegen haar kan zeggen dat ze mooi is en dat ik van haar houd.


Ze wordt na een paar minuten weer wakker en kijkt me aan met een glimlach. Ze vertelt weer voluit wat ze allemaal ziet, de mooie rhododendron die prachtig bloeit, de tafel die nog schoon gemaakt moet worden, de poes die lekker in het zonnetje ligt.


Later komt ze met mijn schoenen naar me toe en zegt: "moet je die ook aan?"

Mem de zorgzame moeder, je bent fantastisch!!!

Wie kan ons helpen aan een passende plek voor Mem in Noord Nederland? De woonzorgvoorziening waar ze nu zit kan niet volledig aan haar en onze behoefte als familie voldoen.


"OMARM DAT WAT JE RAAKT!"

Helpt u mee de zorg nog mooier te maken? Om de medewerkers in de zorg meer waardering te geven? Zodat ook mensen met dementie nog meer levensplezier krijgen.

DOE MEE EN KLIK OP ONDERSTAANDE KNOP OM ECHT EEN VERSCHIL TE MAKEN.
386 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 opmerking


Greta Schepers
Greta Schepers
22 mei 2022

Wat een onvoorwaardelijke liefde voor Mem. Wat warm!!! Wat mooi!!! Ik zei het toch......jullie zijn mooie, lieve, warme mensen..... Dank dat ik jullie mag volgen....🙏❤️ Tranen schieten even in mn ogen van de liefde die jullie uitstralen 🥰❤️

Like
bottom of page