top of page

Membear als slaapmedicijn


"ga maar lekker slapen"

Afgelopen donderdag 25 november 2021 reden wij naar Sneek om een mevrouw in de zorginstelling de Waterman te Sneek, onderdeel van de zorgorganisatie Patyna een Membear te geven.


Doordat Jacqueline Visser meegedaan heeft aan de SUP11City-Tour en we daarmee geld hadden opgehaald konden we weer een Membear doneren in 1 van de Friese steden.

In overleg met Karen Wolf namen wij contact op met de Waterman. Hier bleek een dame te wonen die heel goed een Membear zou kunnen gebruiken. Deze mevrouw zou moeite hebben met het slapen. Door de dementie kon zij nog wel eens wakker liggen. Haar dochter en schoonzoon die bijna dagelijks komen brachten al rust.

We hebben de dochter een geruststellende tekst in laten spreken zodat deze mevrouw het zou kunnen horen als ze wakker lag in de nacht.

Zoals in het filmpje wel was te zien vond mevrouw het prachtig. Grietje vertelde dat zij in Veendam had gewoon als kind. Mevrouw wist gelijk weer te vertellen dat zij in Onderdendam, Groningen geboren was. Daarna naar Bedum verhuisd en uiteindelijk in Friesland terecht gekomen waar haar man werkte.


De reactie was prachtig om te zien. Direct al "wat is ie mooi" en later "het is een mooi beestje". Het was weer mooi om te zien dat deze Membear op de juiste plaats terecht was gekomen. We verwachten dat zij de Bear regelmatig aan gaat zetten als ze niet kan slapen. Alleen al dat hij naast haar zit in bed zal rust geven.


We gingen daarna nog even de huiskamer in. De andere 5 bewoners zaten hier voor de televisie. Ik liet Membear Janneman zien en gaf die even aan 1 van de dames. Zij had gelijk een grote glimlach en keek heel gelukkig. Zij was even teleurgesteld dat Janneman weer meeging. We gaven haar een "jij bent mooi" kaart en zij herstelde zich weer.


Toch blijft me deze reactie mij bij. Zij leek zo gelukkig met een Membear. Mochten er mensen zijn die een Membear willen doneren dan horen wij het graag.


Voor dit moment hebben we weer iemand en haar familie gelukkig gemaakt.

Volgende week gaan we naar Bolsward om een Membear te overhandigen.


Janneman roept veel op bij mensen en zeker bij mensen met dementie. Het is een heerlijke Membear.


85 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

"Pas dan kan je goed leven"

Mem wordt al blij van het 2e nummer van ons JG Magazine. Door haar dementie verliest ze beetje bij beetje de woorden en de betekenis van alle woorden. Toch lukt het haar nog om teksten voor te lezen.

תגובות


bottom of page