top of page

"Prachtig", zegt Mem

Hier worden we zo vrolijk van. Al mijn stress is verdwenen en ik vraag me niet meer af hoe Mem erbij zit op het moment dat we naar haar toe gaan. Ook de tas met nieuwe schone kleren hoef ik niet meer mee te nemen. Nee die hangen nu in haar kast op haar appartement.


We komen aan en we zien dat ze aan de grote tafel met de andere bewoners in de huiskamer zit lekker een broodje te eten. "Oei, denk ik, nu wil ze zeker mee en eet ze niet meer." Mem ziet ons en er komt een grote glimlach op haar gezicht. We krijgen een knuffel en een kus en ze zegt dat we wel in haar huis mogen wachten want die is toch leeg. We lopen naar haar kamer en we zien dat ze verder eet. Haar appartement is schoon en ruikt fris. Mem heeft haar spulletjes, foto's op haar kast laten staan en er is niets ingepakt zoals ze dat had in de vorige zorginstelling.


Mijn hart maakt wederom een vreugde sprongetje. Zie je wel ik ben niet gek, het kan echt. Mooi en goede woonzorgvoorzieningen bestaan gewoon.


Even later komt Mem eraan en ze is zelfs in haar spraak erg helder. We gaan naar de dagbestedingsruimte om zelf ook nog een broodje te eten. Er is vanalles te doen. De sjoelbak staat op tafel en Mem kan het niet laten om een potje te sjoelen. Daar is ze heel goed in. Ook staat er een biljart en Mem wijst ons op het feit dat er geen gaten in deze tafel zitten. "Die ballen kunnen niet weg,"zegt ze terwijl ze een bal in de hoek duwt.


Ongelooflijk hoe iemand tot zijn recht komt in een positieve omgeving. Dat geldt niet alleen voor Mem. Jan begint spontaan piano te spelen en we genieten met zijn allen van deze muziek.

Ja allemaal verborgen talenten komen weer boven water.


In welke omgeving kom jij helemaal tot bloei?


Bij het afscheid praatte ze heel duidelijk en we moesten maar weer snel terug komen. Ze stond ons uit te zwaaien en we zagen de dochter van de eigenaresse met een pony langs het hek lopen. Hier in Veld-Zicht wordt letterlijk relatiegerichte zorg gegeven. Een fantastisch voorbeeld voor andere woonzorgvoorzieningen.


Laten we met elkaar deze mooie voorbeelden zichtbaar maken zodat er nog meer mensen, ja ook uw dierbaren, hier nu en in de toekomst gebruik van kunnen maken.


Help ons dit te doen door hieronder het JG Magazine te bestellen.
98 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page