top of page

"Wat doen jullie hier helemaal in Sneek"


Een brug die steeds open en dicht ging. Een MGB en twee mensen die iedereen, die stonden te wachten, aanspraken. JanGrietje bij de Waterpoort. Het symbool voor Sneek. Tegelijkertijd met het aanspreken werd een flyer aangereikt van de sponsoractie die Jacqueline doet tijdens de #SUP11CityTour die 8 september start.


Prachtige verhalen kregen zij te horen. Een man van 82 die in de directie had gezeten van elektrolux. 15000 mensen werkten daar. Ze woonde nu pas 11 jaar in Sneek. Vele mensen kwamen kijken naar de MGB die mooi in het zicht was van de watertoren. Vele mooie bootjes kwamen voorbij. Daarna kwam er een oudere man naast ons zitten. Hij was jaren geleden begonnen met een snackbar in Emmen. Hij had ooit een Rover voor een Jaquar geruild maar dat was een ramp geweest. Deze man zat het allemaal zo mooi te vertellen. Het had hem allemaal niet mee gezeten maar hij vertelde dit op humoristische wijze. In Sneek runde hij een croissanterie en was de zaak met een behoorlijke winst verkocht. Nu nog werd hij aangesproken op zijn lekkere broodjes. Een hardwerkende man die met veel tegenslag succes boekte.


Het was een prachtige middag. De verhalen liggen op straat.32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

"Pas dan kan je goed leven"

Mem wordt al blij van het 2e nummer van ons JG Magazine. Door haar dementie verliest ze beetje bij beetje de woorden en de betekenis van alle woorden. Toch lukt het haar nog om teksten voor te lezen.

Comments


bottom of page