top of page

Zorgzaam en onmacht

Bijgewerkt op: 24 jun. 2023'Ze wilde niet geknipt worden'


Krijgen we een berichtje vanuit Veld-Zicht dat #mem de moeder van Grietje zich weer niet wil laten knippen. Met 2e kerstdag toch maar even vanuit Drenthe naar het midden van het land. Lekkere dingen gehaald en samen aan de lunch.

Afleiding helpt om dingen te doen. Ze heeft er geen enkel probleem mee als Grietje haar kapsel wat bijwerkt. Ondertussen zit mem lekker te eten.

Het is als dochter wel eens zwaar om te horen dat je moeder dingen niet wil doen. Zelf probeer je het dan en meestal lukt het gewoon.

Geen ziektebesef of ziekte inzicht maakt het moeilijk om mensen te laten inzien dat zij dit eerder niet accepteerden om er zo uit te zien. Je wilt iemand er toch netjes uit laten zien. Mem vond het altijd belangrijk dat zij er netjes uitzag. Nu lijkt zij zichzelf in de spiegel niet altijd meer te herkennen. Ziet wel dat haar haren niet goed zitten of lang zijn maar legt niet de link meer ' dan mag ik wel eens maar de kapper' Ze lijkt ook niet te zien dat ze haar bovengebit niet in heeft.

Het is een vreemd fenomeen maar is het een taak voor ons om haar te beschermen.


Na het knippen of schone kleding lijkt zij dit toch wel te merken. Loopt dan trots rond en krijgt complimenten van anderen.


Het blijft altijd moeilijk. In hoeverre kan ik voorkomen dat zij allemaal lagen kleding over elkaar heen aantrekt. Accepteer je dit en waar ligt de grens. Wat doe je als de kleding sterk naar urine ruikt en anderen haar gaan ontwijken. Wanneer grijp je in om toch haar te knippen omdat je weet dat zij dit vroeger ook belangrijk vond.


Het zijn moeilijke en soms etnische vragen die je jezelf kan stellen.


Onmacht kan regelmatig optreden en blijf erover praten en soms toch maar handelen omdat je weet wat het resultaat geeft.


Mem leek zich weer helemaal gelukkig te voelen dat we geweest waren. Bij ons vertrek gaf ze aan; 'Gaan jullie naar huis en rij je voorzichtig'. Prachtig en zo lief.


Zo zie je weer dat bepaalde gevoelens nooit weg zijn.


Grietje je doet het fantastisch💛🌻💛🌻 Je moeder mag blij zijn met je😊 De liefde heb je van haar🥰

163 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page