top of page

Met Mem een dagje uit

Iedereen die Mem kent, weet dat ze een ondernemend mooi mens is. Voor de mensen die haar nog niet kennen; Mem is een mooi mens, die zich graag nuttig voelt en graag samen leuke dingen doet. Zij is zich niet bewust van haar ziekte dementie. Dat maakt voor ons niets uit, want ze is en blijft gewoon onze lieve moeder.


Een dagje uit is altijd leuk en gezellig. Nu woont Mem op een prachtige locatie vlakbij het oude stadje Oudewater. Een zonnige dag en een mooie oldtimer, ingedriënten om weer fantastische momenten te maken.


"Samen met elkaar," is het motto van Mem

Oudewater is een stad. De plaats verkreeg stadsrechten in 1265 en is daarmee de oudste stad in het Groene Hart. Oudewater ligt aan de monding van het riviertje de Lange Linschoten in de Hollandse IJssel.


Nadat we de oldtimer hadden geparkeerd in liepen we over de keitjes naar het centrum. Goede oefening voor Mem en haar rollator die alle oneffenheden aan het trotseren was (bewegen houdt het brein in conditie).

We liepen langs de Sint Franciscuskerk. De kerk is te vinden aan de Kapellestraat 13 en is een Rooms-katholieke kerk.Mem is opgegroeid met het geloof. Mijn vader had een ander geloof en dat was nog wel een dingetje toen ze gingen trouwen. Zelf ben ik ook opgevoed met het geloof. Mem vertelde altijd mooie verhalen op de zondagsschool. Ze koos haar verhalen precies uit. Ze wilde niemand wat opdringen, dat was niet aan haar.


Op vakantie naar het buitenland ging er geen kerk voorbij aan ons bezoek.

Dit heeft altijd iets magisch gehad. Nu nog als ik een kerk inloop dan is het net alsof ik een andere wereld binnenstap, de serene rust, de beelden, de symbolen.


Of Mem nu nog gelooft in God weet ik niet zeker, maar ik denk dat het voor haar wel een soort rustgevoel geeft. Ze vindt het altijd wel heel fijn om nog te bidden/danken na het eten. Toen wij later als kinderen ouder werden, beden we niet meer voor het eten en gingen we niet meer naar de kerk. Terwijl mijn ouders dat wel bleven doen.


Dit bezoek aan deze mooie kerk was ook weer magisch. Ja dat vond Mem ook. Net voor het filmpje fluisterde ze tegen me: "wat geweldig mooi".


Waar vind jij jouw rust? Wat is voor jouw magisch?"Verhalen die verbinden".

Alle mooie verhalen die brengen wij samen in ons JG Magazine. Dit is een magazine waar je blij van wordt.

Wil je ons helpen om het volgende nummer te realiseren? Om de mooie verhalen en voorbeelden uit en vóór de zorg zichtbaar te maken?123 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

"Pas dan kan je goed leven"

Mem wordt al blij van het 2e nummer van ons JG Magazine. Door haar dementie verliest ze beetje bij beetje de woorden en de betekenis van alle woorden. Toch lukt het haar nog om teksten voor te lezen.

Comments


bottom of page