top of page

"Mijn schaar is niet goed", zegt MemMet Mem, die dementie heeft, is vanalles te beleven. Zo is ze enorm ijdel en vindt ze het belangrijk dat haar haar altijd goed zit. Dat is ook zo mooi om te zien in het onderstaande filmpje.


Zit het niet goed dan moeten we de scharen verstoppen want anders gaat ze het zelf wel even aanpassen. Ik geef haar nog gelijk ook. Zelf vind ik het ook altijd fijn als mijn haar weer netjes zit.


Mensen met dementie zijn net gewone mensen met gevoelens en emoties. Zij houdt van aandacht. Soms zijn deze gevoelens en emoties voor de buitenwereld moeilijk te begrijpen. Zelf zie ik ook mensen die bang zijn voor mensen met dementie. Je krijgt opmerkingen van "daar, bij die mensen ga ik echt niet aan tafel zitten hoor!"

Dit kan ik eigenlijk niet begrijpen, ja het kan voorkomen dat iemand niet meer netjes kan eten, maar ja bij mij valt er ook weleens iets van mijn vork af, ik stoot ook weleens een beker om of laat een glas vallen. Het lijkt net alsof mensen met dementie ineens een ander wezen is voor sommigen.Ben jij bang voor mensen met dementie?

  • Nee

  • Soms

  • Ja, die vind ik spannend
"OOK BLIJ WORDEN VAN MOOIE VERHALEN
KOOP ONS JG MAGAZINE"


133 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page