top of page

Omarm dat wat je raakt!Dementie is niet alleen maar verdriet!

Mem leeft in het nu en het klinkt raar maar soms ben ik echt jaloers op haar. Zij ziet de wereld zoals die is op dat moment.


Was ze gevallen en ik voelde me helemaal beroerd. Ging zij mij nog troosten terwijl zij een bult op haar hoofd en een diepe snee in haar hand had. Gelukkig is dit allemaal goed gegaan, maar wij schrokken enorm.


Mem is een voorbeeld voor velen en zij zet iedereen een spiegel voor.

Je hoeft niet in die spiegel te kijken, maar het zal je leven verrijken.


Nare gebeurtenissen kunnen weer overschreven worden door mooie momenten als je daar open voor staat.


Zo hebben we regelmatig hele mooie 'gesprekken' over het leven en Mem heeft daar haar eigen kijk op. Tussen de wirwar van woorden en zinnen ontdek ik dan altijd nog haar zorgzaamheid en liefde. Nu ze op deze hele mooie plek woont, zei ze tegen mij: "Jij mag nu verder gaan." Haar glimlach en glinsteroogjes zijn weer terug net als haar eigen wil en ondeugendheid. Tja, Mem het is een lastig hek om open te krijgen.... ach dan ga je er toch gewoon overheen. Mem heeft nog pit!


en jij, waar zit jouw kracht?


Het is aan iemand zelf wat hij/zij doet met de pijn in zijn leven.

Wij laten de mooie voorbeelden zien in ons JG Magazine. Doe jij ook mee?


"Stichting Geluksmomenten is heel enthousiast over dit geweldige positieve magazine vol met interviews, mooie portretten en inspirerende verhalen"

Wil je ook blij worden bestel dan hier op onderstaande knop.41 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

"Pas dan kan je goed leven"

Mem wordt al blij van het 2e nummer van ons JG Magazine. Door haar dementie verliest ze beetje bij beetje de woorden en de betekenis van alle woorden. Toch lukt het haar nog om teksten voor te lezen.

1 comentario


Greta Schepers
Greta Schepers
21 jun 2022

Zoals Ede Staal zong......"het het nog nooit zo donker west, of t wer aaltied wel weer licht" Zo zie ik het leven ook. Je leert van de minder leuke momenten, en gaat uiteindelijk alleen maar vooruit en wordt sterker door alles wat je meemaakt 🥰🥰

Me gusta
bottom of page