top of page

"Dan moet ik maar een bootje hebben", zegt Mem


Mem heeft dementie, maar dit belemmert haar niet om uitgebreid de kaart van Denemarken en Zweden te bespreken. "Dan moet ik maar een bootje hebben", zegt ze.

"Dan zit je daar in het buitenland. Dat kan niet hoor", zegt ze dan.

Blij dat we weer thuis zijn, krijg ik een dikke knuffel.


"Dit is Denemarken, en nog verder en verder, nog hoger.. vreselijk", zegt Mem.


Denemarken kent Mem wel, daar zijn we een keer op vakantie geweest... naar Legoland. Mooie herinneringen.


Mem heeft in haar leven al een aantal keren 'afscheid' van mij moeten nemen. Toen ik 16 was ging ik een jaar naar Canada en toen ik 26 was ging ik met mijn nu ex in Spanje wonen.


Voor mijn moeder zal dit best moeilijk zijn geweest. Haar opmerking over het verre buitenland is ook begrijpelijk.


Welke mooie herinneringen heb jij van je moeder?

224 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Greta Schepers
Greta Schepers
Apr 06, 2022

Mijn moeder is dan niet meer onder ons, ze is in 2010 overleden. Wat ik me van haar herinner en wat ik altijd geweldig vond ...... Ondanks dat ze vaak ziek was en ik de huishouding al jong over nam, was ze als ze dat maar even kon, thuis en maakte ze een kopje thee voor me klaar. Verder heeft ze mij laten zien dat, ondanks pijn en ellende en verdriet, dat er achter de wolken nog altijd die mooie zon te bewonderen valt 🌞🌞🌞 Mijn optimisme heb ik niet van een vreemde 🥰🙏❤️

Like
bottom of page