top of page

Mem's hartenwens


 Mem schrijft nog steeds vaak op een briefje "met elkaar". Zij raakt haar woorden kwijt, maar we kunnen nog steeds goed met haar communiceren door continu naar haar te luisteren. Hoe doet Mem dit en hoe begrijpen we toch wat ze zegt.


Veel is lichaamstaal van haar maar zeker ook van ons.

De afgelopen weken waren emotioneel voor mij omdat ik voor de zoveelste keer het gevoel kreeg dat ik niet werd begrepen door de zorgverleners van de woonvorm waar ze zat. Ik ga niet in detail want dat heeft geen enkele zin. Wat het gevolg hiervan was dat ik in de stress zat en dit (on)bewust op Mem reflecteerde waardoor zij in de stress raakte. Zij zag en voelde mijn verdriet en reageerde daar weer op door boos en opstandig te zijn in de woonvorm.


Mem haar grootste wens is dat het met mij goed gaat en dat heeft ze meerdere malen in mijn leven tegen me gezegd. Voordat ik Jan ontmoette had ze gezegd: "Meisje, je moet echt niet alleen blijven hoor, dat is niet goed." Op dat moment vond ik het fantastisch alleen te zijn en had ik na mijn scheiding eindelijk rust.


Nu is mijn hartenwens uitgekomen! We hebben een nieuwe mooie plek voor Mem gevonden. Mijn stress en verdriet zijn verdwenen en Mem..... die ziet er al weer veel relaxter uit. Als het met mij goed gaat dan gaat het met Mem ook goed.


"EEN MOEDERHART VOELT ALLES"

Uitspraken van Mem die me de afgelopen dagen erg hebben geraakt waren:

"Ik weet het allemaal niet zo goed meer, ik moet alles opschrijven."

"Meisje, meisje, wat veel werk doe je voor mij."

"Doen jullie voorzichtig."


Echte liefde is onbetaalbaar en dan is je niets teveel... zelfs als je onder de ontlasting zit.


"MENSELIJKHEID EN MENSWAARDIGHEID"

Mooi wat er gebeurd als je lichaamstaal overeenkomt met wat je daadwerkelijk zegt en voelt. Mensen met dementie hebben hier voelsprieten voor. Mem voelt mij en ze wist dat ik het meende toen ik zei dat we er altijd voor haar zullen zijn. Ze keek me aan met een glimlach en gaf me een dikke knuffel........ ik smolt.Dementie is liefde

Hoe zou u verzorgd willen worden als u zorg nodig heeft?


om ons te steunen om zo samen de zorg nog mooier te maken voor alle medewerkers en uiteraard voor uwzelf en uw familie.


- H i e r w o r d t u b l i j v a n ! -281 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 comentario


Greta Schepers
Greta Schepers
07 jun 2022

O wat een geweldig mooi nieuws!!! Logisch dat jullie daarom genieten van heerlijke appeltaart🤗🤗 Heel veel plezier gewenst in uw nieuw huisje lieve Mem 🎉🎉❤️ En lieve Jan en Grietje.....ook gefeliciteerd dat jullie dit voor elkaar hebben gebokst. Ik wens Mem nog een lange gelukkige tijd in haar nieuw huisje en natuurlijk nog vele jaren samen gewenst 👍🥰❤️

Me gusta
bottom of page