top of page

Met dementie kun je nog zoveel!

Bijgewerkt op: 23 apr. 2022

Liefde overwint
- Mem -


Mem heeft frontotemporale dementie en woont in een kleinschalige woonvorm. In de woonvorm staat regelmatig in de rapportage, mevrouw zit in haar eigen wereld.


We nemen haar regelmatig mee en daar geniet ze volop op van. Wij zien dat ze dan helemaal niet in haar eigen wereld zit. Ze is juist heel bewust van alles wat er om haar heen gebeurd en daar reageert ze volledig op.

Haar reactie kan dan nog weleens onbegrip of onmacht veroorzaken bij die ander.


Hier bij ons thuis leest ze mijn boek 13 Mooie Mensen en hun verdwenen woorden. Dit boek heb ik geschreven vóór mensen met dementie om zo samen met familie of zorgverleners mooie momenten te maken. Mooie momenten en plezier maken we zeker, zo naar hoeft dementie helemaal niet te zijn. Kijk naar de mogelijkheden!


In het onderstaande filmpje zie je hoe de interactie van Mem op het boek is. Zo heb je mooie gespreksonderwerpen en daarbij activeer je haar brein ook weer. Door deze uitdagingen zet je brein aan het werk en kan dit de dementie vertragen. De mooie colleges van #ErikScherder leggen dit fantastisch uit. Dit geldt trouwens niet alleen voor mensen met dementie maar voor ons allemaal.


Laat u zich inspireren door Mem, zij leeft in het nu en maakt plezier...................... helemaal op het einde van het filmpje doet ze iets onverwachts.


  • Dit boek is te bestellen HIER op deze website, een cadeautje voor iedereen die meer plezier wil maken met mensen met dementie.

  • Ook zeer geschikt op de groep in een zorginstelling


Nu te koop met kortingscode LIEF10 voor 10% korting

Geldig t/m 30 april 2022

 

REVIEW
Inmiddels een tweede exemplaar van het boek 13 mooie mensen van Grietje van der Heide gekocht, want het eerste boek al snel doorgespeeld aan een mevrouw die het prachtig vond. Vandaag wandelen met twee dames met dementie. Samen lezen en kijken; op elke pagina een nieuw avontuur. Gedichtjes, foto's, korte teksten, soms vragen die heel simpel lijken, maar waar dan een fijn gesprek uit volgt... Ik hoop nog veel mooie momenten met de mensen met dementie te beleven en dit boek helpt daarbij! Dank Grietje en mem voor jullie openheid en leafde.
- Jolanda -


530 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page